Contoh Soal US B.Inggris SMP

Contoh Soal US B.Inggris SMP

Berikut Contoh Contoh Soal US B.Inggris SMP (Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris SMP 2022 dan Kunci Jawaban)

The text is for number 1 to 2.

To: Sasha
Wish you all the best on your seventeenth birthday
Love,
Ryan

1. What is the purpose of the text?

A. To tell the reader about her activities
B. To ask Ryan to come to her birthday party
C. To congratulate Sasha about her birthday party
D. To persuade Sasha to buy some product

Jawaban: C

2. Who is celebrate the birthday?

A. Ryan C. Sasha’s friend
B. Sisi D. Sasha

Jawaban: D

Read the text and answer questions 3 to 5.

From : +0829589400
To : Lita
Sorry Honey, I can’t keep my promise to go with you to the Mall tonight. I have to meet my friend (Mrs. Cathy) at 07.pm. Please don’t be angry.

Sender,
Mom

3. Who sends the message?

A. Lita C. Mrs. Cathy
B. Lita’s mother D. Mother’s friend

Jawaban: B

4. How is Lita’s mother feel about her promise?

A. Impressed C. Guilty
B. Confused D. Happy

Jawaban: C

5. Mom writes the message in order to …..

A. Apologize for not keeping the promise
B. Remind Lita that she has promise
C. Tell Lita that she has to go to the meeting
D. Say that she cannot meet her in the mall

Jawaban: A

Contoh Soal US B.Inggris SMP

Read the text and answer questions 6 to 7.

Dear Andrew,
Please come to my anniversary party on:
Day / Date : Tuesday, May 21st 2013
Time : 4 p.m.
Place : CFC, Jln. A. Yani 06, Pandeglang
I really hope that you can come. There will be something missing without your coming.

Love,
Rose

6. Who celebrate the anniversary party?

A. Rose C. Rose’s friend
B. Andrew D. Andrew’s sister

Jawaban: A

7. What kinds of party is it?

A. Wedding party C. Graduation party
B. Anniversary party D. Birthday party

Jawaban: B

The text is for questions 8 to 9.

To : All the students of SMPN 2 Yogyakarta

You are required to pay the school fee before the final test. The test will be held on April 22nd – 25th 2017.
Those who can’t fulfill the requirement will not get the test card, except you meet the headmaster.

The final test committee

8. What is the announcement about?

A. The announcement to get the final test card
B. The final examination
C. The test will be held six days
D. The requirement is for the staff in the school

Jawaban: A

9. “………. to pay the school fee before the final test………..”
The underlined word has the same meaning with….

A. Requirement C. Payment
B. Get something D. Storage

Jawaban: C

The following text is for questions 10 to 12.

FINE SUN BLOCK
MOISTURISING CREAM SPP 35
Effective protection for every sensitive and fair skin
ACTIVE UV CELL PROTECTION
Effective protection for the skin cell
Against premature skin ageing and UV
Damage with an innovative UV A-UV B
Filter system antioxidant
ACTIVE FINE CARE
It’s non sticky formula
Perfectly moisturizes the skin
Leaving it smooth and supple
Skin compatibility dermatological proven

10. People who use this cream want their skin table ….

A. Wrinkled C. Tanned
B. Smooth D. Dry

Jawaban: B

11. This product is for people with …. skin

A. dry C. normal
B. oily D. sensitive

Jawaban: D

12. Which statement is not true based on the text?

A. Effective protection for every skin.
B. This product has active SPP 30
C. It has filter system.
D. It’s non sticky formula

Jawaban: B

Contoh Soal US B.Inggris SMP

Read the text and answer questions 13 to 15.

Jakarta, 09 July 2017
Dear Indah,

I am very glad to write this letter to you, I want to tell you about my new school.
I am studying at SMPN 102 Jakarta. Now I am at the 9th grade. I have met a lot of friends here.
My school is located in the city. It has a big library a representative class and laboratory. The school is tidy and clean. I am very happy studying here.
Please write back and tell me the condition of our school. Don’t forget to convey my greetings for our teachers and our friends. I love you all.

With love
Nadia Maharani

13. What is the purpose of the text?

A. To tell Indah about her story
B. To give information for the readers
C. To describe to Indah about her new school
D. To know Indah’s condition

Jawaban: C

14. Nadia hopes Indah ….

A. Come to other her house and tell the story about her new school
B. Write back the letter tell about her old school
C. Tell her story about her new school to other friends and teachers
D. Come to Nadia’s new school

Jawaban: B

15. “It has big library, a representative class and laboratory”.

The word it refers to …
A. Nadia’s new school C. Indah
B. Nadia D. Nadia’s old school

Jawaban: A

16. What does the notice means?

A. The book return service is available after hours only
B. You should put the books here if you return them after the closing time
C. You can borrow the books from this counter
D. You cannot return the borrowed if the library is closed

Jawaban: B

Read the text and answer questions 17 to 21.

If you are a sport fan, you are sure to know the name of Michael Jordan. It is probably the greatest basketball player is over; his fame will live on for many years to come.
Michael Jordan certainly looks like a star. He is tall, well-build and handsome, with friendly brown eyes and wide green. He always manages to look well dressed, even in his casual clothes or smart suits.
His personality, too, is as outstanding as his playing ability. Michael Jordan is a very determined person. This has mid him a successful basketball star. He has given a lot of money and support to charities.
All in all, Michael Jordan is not only a great athlete, but also a warm, caring person. It is no wonder that so many boys have dreamed of growing up to be just like him.

17. The bets title for the text is …

A. Michael Jordan C. A Sport man
B. A Warm, caring person D. Famous star

Jawaban: A

18. Why is he famous?

A. He is handsome
B. He is the best basketball player
C. He gives charity
D. The author admires him

Jawaban: B

19. What is the main idea of the first paragraph?

A. Michael Jordan is handsome
B. His Playing ability is great.
C. Everyone dreams to be Michael Jordan
D. Michael Jordan is the greatest basketball player in the world

Jawaban: D

20. Michael Jordan is not only a great athlete but also a warm, caring person.

The underlined means….
A. Great C. Hospitality
B. Famous D. Determined

Jawaban: C

Itulah 20 Contoh Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris SMP 2022 dan Kunci Jawaban

 

 

Leave a Comment